Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

COĞRAFYA BÖLÜMÜ

TR EN

TÜRKİYE-AZERBAYCAN COĞRAFYA GÜNLERİNİN İKİNCİSİ BÖLÜMÜMÜZDE DÜZENLENDİ

Türkiye-Azerbaycan Coğrafya Günlerinin İkincisi 24-26 Ekim 2017 tarihleri arasında, Bölümümüz, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi ve Azerbaycan Coğrafya Cemiyeti işbirliği ile düzenlendi. İki ülkeden coğrafyacıların bir araya gelmesini, birbirlerini tanımaları ve çalışmalarını tanıtmalarını amaçlayan bu toplantının ilki Bakü’de gerçekleştirilmişti.

Toplantı kapsamında doğal çevre değişmeleri, doğal çevre ve insan ilişkileri, siyasi ve ekonomik coğrafya ile nüfus ve turizm coğrafyası başlıkları altında oturumlar düzenlendi. Türkiye-Azerbaycan-Coğrafya Günleri II’ye, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi, Coğrafya Enstitüsü’nden Akademik Prof. Ramiz Məmmədov, Dr. Elşən Abdullayev, Doç. Dr. Mirnuh Ismailov, ve Prof. Dr. Zakir Eminov; Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Məhəmməd Abduyev ile Azerbaycan Cumhuriyeti Başkanı Yanında Kamu Yönetimi Akademisi’nden  Prof. Dr. Chingiz Ismayilov katıldılar.

Bölümümüz öğretim üyelerinin de katkısıyla toplam on iki bildirinin sunulduğu toplan, verimli tartışmalara sahne olduğu kadar Türk ve Azeri coğrafyacıların birbirini daha yakından tanımasını sağladı. Program kapsamında biri “İzmir Kent Turu” diğeri de “Efes-Selçuk-Şirince” olmak üzere iki araştırma gezisi düzenlendi.

Kapanış oturumunda iki tarafın da dile getirdiği düşünceler doğrultusunda, ortak yayın çalışmalarının ve ilerleyen dönemlerde öğrencilerin de buluşmalara katılımının sağlanması gibi konularda uzlaşmaya varıldı.

«Tüm Duyurular
web tasarım web tasarım izmir web sitesi