Çerez Örnek
canlı destek

Ege Coğrafya Bülteni

Geçmişin kaydını tutmak, nasıl bir yoldan geçtiğimizi bizlere hatırlatacağı gibi, bir süre sonra bu yolla edinilen birikim, gidişatımızı bize göstermek suretiyle geleceğe yön vermemize de yardımcı olacaktır. Neredeydik? Neler yaptık? Bu gibi soruların yanıtlarını belleğimizde tutmanın çeşitli araçları var. Bu araçlardan biri de, şu an elinizde tuttuğunuz ya da ekranınızdan okuduğunuz böylesi bültenlerdir. 

Bir akademik disiplinin, coğrafyanın, temsilcileri olarak bizler disiplinimize sağladığımız kurumsal katkımızı bu küçük yayınla gözler önüne sermeyi ve kalıcı hale getirmeyi amaçladık. Bu konudaki ilk adımımız bu; ilerleyen yıllarda da bu çalışmaya devam edebilmeyi umuyoruz. Neden son iki yılı tercih ettiğimiz sorusuna hemen verilebilecek belki de en doğru yanıt, basitçe, bir yerden başlanması gerektiğidir. Elbette, ilerleyen yıllarda, Bölüm tarihini daha detaylı bir biçimde yansıtacak ve yaşanan gelişimi en başından bizlere anlatacak çalışmalar yapılabilir. Bizler, bu bülten yoluyla son iki yılımıza kısaca bakarken, bu yoldaki ilk adımı atmış oluyoruz.

1980 yılında, Türkiye’nin dördüncü coğrafya bölümü olarak kurulan Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü, bugüne kadar bilimsel bilgi üretimine, akademik dünyanın çok çeşitli kanallarından katkı sağladı. Örneğin 1983 yılında ilk sayısı çıkan Ege Coğrafya Dergisi, halen yayın hayatına devam ediyor. Dergi’nin giderek artan bir erişilebilirliğe ulaşmış olduğu, istatistiklerden anlaşılıyor. Yine, geçmişte olduğu gibi, son yıllarda da, Bölümümüzün üyeleri, konferanslar vermek, bildiriler sunmak, projeler yürütmek, makaleler ve kitaplar kaleme almak, çeşitli düzeylerde tezler yönetmek suretiyle ve başka yollardan coğrafi bilgi üretimine katkı sağlamayı sürdürdüler.

2015-2019 yılları arasındaki tüm gelişmeleri, Ege Coğrafya Bültenlerinde bulabilirsiniz.

Sayı 3     

2018                   
Sayı 2       2017                    
       Sayı 1      2015 ve 2016                      

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ